Waarom kiezen voor de HU?

Ruim 25.000 werkende professionals studeren aan de HU. Zo verbreden en verdiepen zij hun kennis en vaardigheden. Maar waarom zou u kiezen voor de HU?

Onderwijssituatie Padualaan

 • Diverse mogelijkheden tot bijscholing
  Naast de vele deeltijdopleidingen is er een ruim aanbod van cursussen en coachingstrajecten. Ook kunt u losse modules (vakken) van een masteropleiding volgen, zodat u uw kennis op maat aanvult zonder direct een heel opleidingstraject te hoeven volgen.
   
 • Flexibel onderwijs
  Bepaal uw persoonlijke leerroute.
   
 • Gericht op het werkveld
  Onze opleidingen en cursussen komen tot stand in samenwerking met bedrijven en andere organisaties. Alle opleidingen van de HU zijn door de overheid erkend en de kwaliteit wordt continu bewaakt. De masteropleidingen zijn geaccrediteerd door de NVAO. Het cursusaanbod is veelal erkend door landelijke beroepsverenigingen.
   
 • Actief in toegepaste wetenschap
  Met 42 lectoren in zes kenniscentra werken we aan innovatie van de beroepspraktijk. Die kennis gebruiken we direct in ons onderwijs, waarvan u profiteert.
   
 • Kwalitatief én persoonlijk onderwijs
  Wij streven naar veel persoonlijk contact in ons onderwijs. Daarnaast heeft 74,1 procent van onze docenten een mastergraad, en 7,9 procent is gepromoveerd. U krijgt dus niet alleen persoonlijk onderwijs, maar ook kwalitatief hoogwaardig onderwijs.
   
 • Centrale ligging
  Utrecht is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

HU Publicaties

Alle onderzoekspublicaties van de HU zijn doorzoekbaar in één database.

Publicaties

Leven Lang Leren bij de HU

Resultaten van onderzoek, uitgevoerd door de HU en het brandwondencentrum, worden geïntegreerd in het onderwijs zodat patiënten nog beter behandeld kunnen worden in de toekomst.