HU en Crunchr lanceren Crunchr Academic Version

27-02-2018

Hogeschool Utrecht is een strategisch partnerschap aangegaan met Crunchr, een online tool voor People Analytics. Deze tool maakt personeels- en organisatiedata op een snelle en toegankelijke manier inzichtelijk voor Human Resource (HR)-professionals, waardoor verbanden tussen personeels- en organisatiedoelstellingen helder worden. In hun gezamenlijk doelstelling de People Analytics competenties van (toekomstige) HR-professionals verder te ontwikkelen, lanceren de HU en Crunchr nu Crunchr Academic Version: een variant van Crunchr, speciaal voor People Analytics-onderwijs.

Cursusgroep people analytics

Aan de hand van deze versie van Crunchr, waarin de fictieve innovatieve Utrechtse fashionorganisatie Dutch Boutique centraal staat, kunnen HRM-studenten (of HR-professionals) stapsgewijs hun People Analytics-vaardigheden ontwikkelen in de volle breedte van het HR-domein. Bijvoorbeeld op het gebied van verzuim, verloop, duurzame inzetbaarheid, bevlogenheid en talentmanagement. De Crunchr Academic Version staat boordevol People en Business data van Dutch Boutique. De casus is vanuit een stevige wetenschappelijk basis vormgegeven, waardoor gebruikte concepten en relaties aansluiten bij de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van HRM. De data zijn zo opgesteld dat studenten en professionals te maken krijgen met zowel voor de hand liggende als verrassende relaties. Juist deze brede benadering biedt meerwaarde, meent Dirk Jonker, managing director van Crunchr: “People Analytics is een cultuurverandering. Het is belangrijk dat HR-professionals comfortabel worden met de techniek. Hierin vullen Crunchr en Hogeschool Utrecht elkaar prachtig aan!”

HBO en WO onderwijs

Met de HU als onderwijspartner, wordt Crunchr Academic Version aangeboden aan andere hbo en universitaire onderwijsinstellingen die People Analytics willen opnemen in hun curriculum, dan wel als gastcollege of als meerdaags programma. Studenten gaan in de software aan de hand van videoboodschappen van Dutch Boutique-medewerkers aan de slag met concrete opdrachten. Deze hands-on opdrachten worden afgewisseld met college-bites, verzorgd door Crunchr en People Analytics-docenten vanuit de HU. Hogeschool Utrecht zet Crunchr Academic Version al actief in binnen de post-Bachelor People Analytics voor Professionals, waarin deze maand weer 30 professionals van 21 organisaties zijn gestart, evenals binnen de module People Analytics van de deeltijdopleiding HRM.

Onderwijsinstellingen

Benieuwd naar het People Analytics onderwijs binnen de HU? Bekijk deze introductievideo. Onderwijsinstellingen kunnen contact opnemen met de HU om te verkennen of de Crunchr Academic Version aansluit bij hun curriculum.

Contactpersoon HU
Dr. Sjoerd van den Heuvel