RSS feed
  • HU maakt deeltijdopleidingen flexibel

03-08-2017 Paula-Veltink

Leven Lang Leren vraagt om voldoende mogelijkheden om werk, privé en studie te combineren. De HU speelt daarop in met de pilot Flexibilisering die september 2017 van start gaat. Deeltijdstudenten kunnen vanaf dan terecht bij een aantal heel flexibel ingerichte deeltijdopleidingen, waaronder de Parttime Management Opleidingen zoals Bedrijfseconomie, Commerciële economie, Management Economie & Recht en Human Resource Management (HRM).

• Eerste Roland van Linge Prijs uitgereikt

24-07-2017 Uitreiking van de Roland van Linge Prijs

Masterstudent Mariska Kempenaar ontving onlangs de eerste Roland van Linge Prijs voor haar afstudeeronderzoek aan de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (tot 1 september de Master Zorgtraject Ontwerp). Zij onderzocht de haalbaarheid, wenselijkheid en implementatie van een netwerk over Cerebro Vasculair Accident, ook wel beroerte genoemd. De prijs is vernoemd naar de vorig jaar overleden docent en onderzoeker Roland van Linge, die vanaf het begin betrokken was bij de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (MIZW).

• HU ondertekent convenant voor bestrijden personeelstekort in de zorg

29-06-2017 SamUZ

Diverse sectoren in de zorg hebben te maken met personeelstekorten en deze dreigen alleen maar groter te worden. Dertig zorg- en onderwijsorganisaties uit de regio Utrecht, waaronder Hogeschool Utrecht, hebben nu afgesproken deze tekorten samen te gaan bestrijden. Op 29 juni jl. ondertekenden ze daartoe het convenant SamUZ.

• Kandidaten gezocht voor omscholing naar ICT Business Analist

28-06-2017 ICT Bootcamp voor HU-studenten

In september 2017 start Hogeschool Utrecht met het nieuwe traject ICT Omscholing Business Analist. Hiermee kunnen hoogopgeleiden zonder specifieke ICT-achtergrond zich laten omscholen om straks direct in een ICT-baan op hbo-niveau van start te gaan.

• HU start leergang Privacy Officer

23-06-2017

Vanaf mei 2018 moeten veel bedrijven vanwege nieuwe wetgeving een privacy officer hebben. Hogeschool Utrecht biedt een leergang aan die cursisten traint in alle aspecten die bij deze functie komen kijken. Wat houdt deze functie in? En waarom is hij belangrijk? Hoe ondersteunt de leergang van de HU privacy officers?

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers