Nieuws

RSS feed
 • Nieuwe masteropleiding voor community development

  05-07-2018 Nieuwe master Community Development

  De HU start een nieuwe masteropleiding: Community Development. Hierin werken we aan duurzame sociale innovatie in de stedelijke omgeving. Centraal staat het verbeteren van de kwaliteit van samenleven door het versterken van gemeenschappen. De opleiding is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de beroepspraktijk.

 • Nieuwe Masteropleiding HU voor kwaliteitsimpuls primair onderwijs

  05-06-2018 MEPO

  Met de nieuwe Masteropleiding Expertleerkracht Primair Onderwijs, die september 2018 van start gaat, investeert Hogeschool Utrecht in versterking van de kwaliteit van het primair onderwijs in Nederland. De opleiding, die tot stand is gekomen in samenwerking met scholen uit de regio, laat ervaren leerkrachten doorgroeien in hun vak.

 • Statushouders aan de slag in het onderwijs

  22-05-2018 hu buiten

  Het verwachte lerarentekort in de regio Utrecht loopt naar verwachting verder op, tot zo’n 125 fte per jaar. Het aanboren van nieuwe doelgroepen is een mogelijkheid om hier iets aan te doen. Hogeschool Utrecht en drie scholengemeenschappen hebben de handen ineen geslagen om geïnteresseerde en geschikte statushouders op te leiden tot tweedegraads docent. Dit doen ze met het project ‘Statushouders in onderwijs aan de slag’.

 • Nieuwe master slaat brug tussen technologie en creativiteit

  09-05-2018 Master Data Driven Design

  Data wordt wel ‘het nieuwe goud’ genoemd. Bedrijven beschikken over een overvloed aan data, maar weten onvoldoende wat ze ermee moeten. De nieuwe master Data Driven Design van Hogeschool Utrecht (HU) richt zich precies daarop: het ontwikkelen van aantrekkelijke concepten, producten en diensten op basis van en door interactie met data. Bedrijven zitten te springen om zulke professionals.

 • HU en HAN bieden samen masteropleiding Educational Needs aan in Arnhem

  23-04-2018

  Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gaan samen de master Educational Needs aanbieden in Arnhem. Deze deeltijdopleiding is bedoeld als vervolg voor ambitieuze afgestudeerden van de bachelor lerarenopleidingen van de HAN. Ook afgestudeerden van andere (leraren)opleidingen kunnen zich inschrijven.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers