RSS feed
  • Resultaten HBO-Monitor 2017 bekend

19-04-2018

De positie van alumni van Hogeschool Utrecht (HU) is verbeterd in 2017. De tevredenheid van HU-afgestudeerden over hun baan is gestegen, de werkloosheid in deze groep daalde licht. Ook verdienen HU-alumni nog altijd iets meer dan het landelijke gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van de HBO-Monitor 2017, waarmee hogescholen ieder jaar de arbeidsmarktpositie van hun afgestudeerden kunnen vaststellen.

• Onderwijsmodules leren professionals omgaan met verward gedrag

10-04-2018

Om professionals in zorg, welzijn en veiligheid beter te leren werken en omgaan met ‘verward gedrag in de wijk’ maken Hogeschool Utrecht en Inholland een hbo-brede onderwijsmodule.

• Opleiding Master forensisch sociale professional voor wettelijk collegegeld

10-04-2018

De deeltijdopleiding master forensisch sociale professional (FSP) van Hogeschool Utrecht (HU) wordt per 1 september 2018 een door de overheid bekostigde opleiding. Daardoor gaat het collegegeld fors omlaag en wordt de opleiding voor meer professionals betaalbaar. De master biedt een gedegen theoretische basis over het werken met cliënten in het gedwongen kader.

• HU-docent schrijft boek voor leerkrachten op superdiverse school

23-03-2018

Basisschoolklassen met kinderen van vijf verschillende nationaliteiten zijn – ook in Zeeland - geen uitzondering meer. Ria Goedhart uit Middelburg schreef een boek met tips voor leerkrachten: ‘Samenleren op een superdiverse school’, dat vrijdag gepresenteerd wordt.

• Drie HU-masters 'topopleiding' volgens Keuzegids Masters 2018

07-03-2018 Keuzegids Masters

Hogeschool Utrecht (HU) doet het nog steeds goed in de Keuzegids Masters, maar krijgt wel meer concurrentie. Drie masteropleidingen van de HU hebben van de Keuzegids Masters 2018 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen, waar dat er vorig jaar nog zes waren. Op de ranglijst van grote masteraanbieders in het hbo eindigt de HU dit jaar op de tweede plaats, vlak achter Windesheim en gevolgd door de HAN, Fontys en Hogeschool Rotterdam.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers