RSS feed
  • Hogeschool Utrecht is trots op prestaties studententeam Selficient bij Solar Decathlon

16-10-2017 Selficient publieksprijs thumb

Hogeschool Utrecht is trots op haar studententeam Selficient, dat met hun zelfontworpen energieneutrale huis de zevende plaats heeft behaald in de finale van de internationale duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon 2017 in de VS. Het team sleepte verder een tweede prijs voor ‘Marktpotentieel’ en een derde prijs voor ‘Water efficiëntie’ in de wacht, én het won de publieksprijs.

• Student HU ontwikkelt betere screening op hart- en vaatziekten bij vrouwen

09-10-2017

Lonneke Kamer ontwikkelt een screenings- en begeleidingsplan voor vrouwen in de hoogste risicogroep voor hart- en vaatziekten: zij die last hebben gehad van ernstige hoge bloeddruk tijdens een zwangerschap. Kamer deelde haar onderzoek en plannen tijdens haar afstudeerpresentatie van de masteropleiding Advanced Nursing Practice.

• HU start met AD academy in Amersfoort

05-10-2017 Michel Dingarten

Met de instemming van de Hogeschoolraad op woensdag 4 oktober heeft Hogeschool Utrecht groen licht voor het oprichten van een Associate Degree Academy (AD academy) met de focus op het economisch domein op haar locatie in Amersfoort. De hogeschool kiest hiermee, in aansluiting op de maatschappelijke behoefte en haar strategische koers, voor uitbreiding van haar assortiment op niveau 5. Met deze zelfstandige tweejarige hbo-opleiding kunnen onder andere havo en mbo niveau 4 studenten hun kansen op de snel veranderende en complexe arbeidsmarkt vergroten. Ook kunnen zij daarna doorstromen naar een bacheloropleiding.

• "Gesprekken onderzoeken helpt organisaties aansluiten bij hun publiek"

29-09-2017 Annette Klarenbeek

Op 28 september is Annette Klarenbeek officieel benoemd als lector van de programmalijn ‘gesprek’ van het HU-lectoraat Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein (PubLab). In haar openbare les vertelde ze wat gespreksanalyse kan betekenen voor een succesvolle communicatiestrategie.

• Eva Asperslag wint afstudeerprijs met onderzoek naar terugval bij GHB-verslaving

26-09-2017 Jeltje de Bosch Kemper prijs 2017

Eva Asperslag heeft de Jeltje de Bosch Kemper Best Practice Award 2017 gewonnen voor haar afstudeeronderzoek naar terugvalmanagement bij afhankelijkheid van de drug GHB. De prijs wordt ieder jaar door de Master Advanced Nursing Practice van Hogeschool Utrecht uitgereikt aan de student die het beste afstudeeronderzoek heeft uitgevoerd. Asperslag wint hiermee 1000 euro.

Nieuwsredactie

Heb je nieuws of evenementen die geschikt zijn voor op deze pagina? Mail het dan naar de nieuwsredactie via content@hu.nl.

HU Onderzoekers

Maak kennis met de onderzoekers van de HU.

Onderzoekers