Workshop Collegiale consultatie: Intervisie, daar word je wel eens moe van! (dit evenement is geweest)

Gevalideerd door registerleraar.nl onder registernummer 6VauEWNi3A.

Veel leraren in het basisonderwijs zijn parttime werkzaam en hebben niet de tijd om een volledige post-bacheloropleiding te volgen. Om toch te kunnen voldoen aan de eisen van het register leraar, biedt Hogeschool Utrecht het gehele jaar door workshops aan die afgeleid zijn van de post-bacheloropleidingen voor leraren in het primair onderwijs.

Tijdens de workshop leert u om als voorzitter een intervisie van een half uur te leiden, waarbij van en met elkaar leren centraal staat. Tevens leert u de richtlijnen voor effectieve intervisie toe te passen. De volgende thema’s komen aan bod:

  • werken aan een betere organisatiecultuur;
  • inzicht in eenvoudiger structuur intervisie;
  • het vergroten van de betrokkenheid;
  • en als voorzitter een effectieve intervisie kunnen leiden.

U maakt in een binnen- en buitenkring kennis met de richtlijnen effectieve intervisie, waarbij de docent als voorzitter optreedt. Vervolgens wordt u in de gelegenheid gesteld om zelf een intervisiegroep te leiden, waarbij u specifieke kwaliteiten leert die een voorzitter dient te bezitten. Plenair worden ervaringen uitgewisseld en worden cruciale onderdelen nogmaals geoefend.

Over de workshops voor leraren in het primair onderwijs

Hier vindt u een overzicht van alle workshops voor leraren in het primair onderwijs. Het staat u vrij hoeveel workshops u tijdens een cursusjaar volgt. Als u deelgenomen heeft aan een workshop (die is aangemeld bij register leraar) krijgt u van ons een bewijs van deelname met daarop de thematiek en de tijdsinvestering.

Als u zich op tijd heeft ingeschreven voor een workshop, krijgt u een week voor de workshop een voorbereidende opdracht om de kennis en vaardigheden waarmee u tijdens de workshop kennis maakt, zo optimaal mogelijk te verbinden met uw eigen onderwijspraktijk.

Kosten: 50 euro per workshop

Datum en locatie: Padualaan 97, Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten