Workshop Blikopener: Recht van spreken verplicht tot oprecht spreken (dit evenement is geweest)

Veel leraren in het basisonderwijs zijn parttime werkzaam en hebben niet de tijd om een volledige post-bacheloropleiding te volgen. Om toch te kunnen voldoen aan de eisen van het register leraar, biedt Hogeschool Utrecht het gehele jaar door workshops aan die afgeleid zijn van de post-bacheloropleidingen voor leraren in het primair onderwijs.

Als leraar heeft u een voorbeeldrol voor de leerlingen. In onze democratische samenleving staat het recht om vrijuit te spreken met regelmaat in de schijnwerpers. Hoe kan je daar als leraar over nadenken en zo in een pedagogisch perspectief plaatsen dat u de actualiteit kunt gebruiken om met leerlingen na te denken over de rechten en plichten van vrijuit spreken?

We beginnen de workshop met introductie over vrijuit spreken en met enkele filosofische achtergronden ervan. Daarna wordt het thema vrijuit spreken, het mogen, het kunnen en het beperken ervan met behulp van enkele opdrachten verkend. De workshop is ontwikkeld naar aanleiding van promotie onderzoek omtrent moreel auteurschap van leraren dat momenteel wordt uitgevoerd.

Over de workshops voor leraren in het primair onderwijs

Hier vindt u een overzicht van alle workshops voor leraren in het primair onderwijs. Het staat u vrij hoeveel workshops u tijdens een cursusjaar volgt. Als u deelgenomen heeft aan een workshop (die is aangemeld bij register leraar) krijgt u van ons een bewijs van deelname met daarop de thematiek en de tijdsinvestering.

Als u zich op tijd heeft ingeschreven voor een workshop, krijgt u een week voor de workshop een voorbereidende opdracht om de kennis en vaardigheden waarmee u tijdens de workshop kennis maakt, zo optimaal mogelijk te verbinden met uw eigen onderwijspraktijk.

Kosten: 50 euro per workshop

Locatie: Padualaan 97, Utrecht.