Workshop 21st Century skills: Redeneren door schema's te maken (dit evenement is geweest)

20-09-2017

Leren redeneren omvat een aantal vaardigheden die u en uw leerlingen kunnen leren. Met behulp van het online programma de Rationale, maakt u kennis met het argumentatie-mapping en tijdens de workshop krijgt u suggesties hoe u met uw leerlinge, maar ook met uw collega’s gebruik kan maken van het programma, ter verbetering van het redeneren. We beginnen de workshop met introductie van het programma Rationale-online en met de theoretische achtergronden ervan. Daarna oefent u aan de hand van enkele opdrachten in de groep om het programma te gebruiken om edeneringen in bestaande teksten inzichtelijk te maken en om zelf een redenering op te bouwen. Tot slot wordt verkend hoe u dit in de verschillende groepen in de basisschool kunt toepassen.

Opleider: drs. Rob Gertsen

Locatie: Padualaan 97, Utrecht.