Welkom bij het Seminarium voor Orthopedagogiek

Het Seminarium voor Orthopedagogiek, een begrip in speciaal en passend onderwijzen.

Seminarium voor Orthopedagogiek

Het Seminarium voor Orthopedagogiek (SvO) is dé expert op het gebied van leren, gedrag, begeleiden en leidinggeven. We zijn een landelijk kennis- en opleidingsinstituut op het gebied van opleiden, professionaliseren en begeleiden.

Wil je jezelf ontwikkelen of specialiseren in passend onderwijzen in het primair, voortgezet, speciaal én middelbaar beroepsonderwijs? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Educational Needs: masteropleiding, mastermodules en cursussen

Op zoek naar een verdieping op de initiële lerarenopleidingen? Wilt u zich verder ontwikkelen zodat u tegemoet kunt komen aan de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van leerlingen of studenten? Het SvO biedt verschillende soorten opleidingen aan op het gebied van Educational Needs: een deeltijdmasteropleiding, mastermodules en mastercursussen. Lees meer over ons aanbod.

Professionaliseren en specialiseren in het onderwijs

Behoefte aan individuele of teamgerichte scholing en begeleiding op het gebied van speciaal onderwijzen? Bekijk ons diverse aanbod op minor-, post-hbo-, post-bachelor en post-masterniveau:

Informatiebijeenkomsten

Benieuwd naar de Master EN en het modulaire aanbod?
Het Seminarium organiseert informatiebijeenkomsten op diverse locaties in Nederland.

 

Een docent en een geïnteresseerde in een opleiding praten met elkaar aan tafel

Klik hier voor meer info

Schoolleider basis- bekwaam/vakbekwaam

De gecertificeerde post-bachelorcursus Schoolleider Primair Onderwijs– basisbekwaam is bedoeld voor schoolleiders en toekomstige schoolleiders die zich (verder) willen bekwamen in hun vak en zich willen aan melden voor inschrijving en registratie bij het Schoolleidersregister PO. Na deze opleiding kunt u de opleiding Schoolleider PO – vakbekwaam volgen.