Onze steden groeien enorm. En al die mensen willen graag in een fijn huis wonen, in een mooie, schone en veilige omgeving. Maar ook reizen, werken en recreëren. Past dat allemaal in de stad? En hoe passen nieuwe ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en 3D-geprinte huizen in dit plaatje? Hogeschool Utrecht daagt je met de opleidingen Built Environment uit mee te denken over de toekomst.

Naast actuele kennis over stedelijke en demografische ontwikkeling, kijken we in de opleidingen naar wetten en regelgeving. De Omgevingswet komt eraan. En in 2040 moeten alle woningen in Nederland energieneutraal zijn. Wat betekent dit op de korte, middellange en lange termijn?

Voordelig studeren

Bekijk de mogelijkheden voor een tegemoetkoming in de studiekosten.

Flexibel onderwijs voor professionals

Hogeschool Utrecht biedt professionals veel mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Onderwijs dat bij jouw situatie past, goed te combineren met werk. Naast drie deeltijd-bachelors bieden we in het thema Built Environment cursussen, losse modules en masterclasses aan. Wie zich wil specialiseren op masterniveau kan kiezen voor de topopleiding Master of Urban & Area Development.

Opleidingen in dit thema

Open avond

Behoefte aan meer informatie of persoonlijk studieadvies? Bezoek de open avond pagina voor de meest actuele informatie.

Waarom bij de HU?

  • Bepaal je eigen tempo

    De opleidingen van de Hogeschool Utrecht bieden flexibiliteit en sluiten aan bij jouw persoonlijke situatie. Zo kun je op verschillende momenten instromen en zelf je tempo bepalen. 

  • Centraal gelegen

    Wie zich professioneel bezig houdt met Built Environment kan niet om Utrecht heen: de stad groeit enorm, is hét verkeersknooppunt van Nederland en combineert eeuwenoude bouw met supermoderne architectuur. Door de centrale ligging is Hogeschool Utrecht dan ook goed bereikbaar voor deelnemers aan een van onze opleidingen.